Pro Deo heeft tijdens de voorjaarsvakantie haar jaarlijkse liftwedstrijd gehouden. Vele leden probeerden twee-aan-twee zo snel mogelijk naar Berlijn te liften.

Al om half zeven in de ochtend stonden de eerste liftkoppels met hun duimen omhoog bij het BP-tankstation bij de snelweg in Deventer. Vanuit daar vertrok bijna iedereen in de richting van Berlijn.
Daar waar sommigen een zeer voorspoedige reis kenden en zich al vrij snel ver in Duitsland begaven, verliep de reis voor anderen soms wat minder soepel.

Het blijkt dat Nederlanders minder graag lifters meenemen dan Duitsers. Treffend voorbeeld hiervan is dat koppels die eenmaal in Duitsland waren, niet lang hoefden te zoeken naar hun volgende lift. In Nederland daarentegen hebben verscheidene koppels er om en nabij drie uur over gedaan om slechts Hengelo te bereiken.
Toch heeft iedereen Berlijn weten te halen, nog voor het tijd was om aan het avondeten te gaan.

Eenmaal aangekomen in de Duitse hoofdstad was het tijd om de stad ook daadwerkelijk te bekijken en mee te maken. Het hele weekend heeft Pro Deo doorgebracht in Berlijn. Vanuit een meer dan prima hostel hebben de leden het weekend, al dan niet gezamenlijk, het Berlijnse grondig meegemaakt.
Van het bezoeken van toffe barretjes tot grote clubs en van het Holocaust-monument tot een halfslachtige poging om de Reichstag te kunnen bezoeken.

Pro Deo heeft zich al met al een weekend lang uitstekend vermaakt. Toch komt aan alles een einde en zo ook aan dit weekend.
Maandagochtend vroeg stonden de eerste liftkoppels alweer op om zich klaar te maken voor de terugreis.
Het schijnt ijzig koud geweest te zijn die ochtend. Een teruglift vinden uit Berlijn bleek een lastigere klus dan men van tevoren had bedacht. Voor vele koppels betekende het dan ook een periode van heel lang wachten in een snijdende kou om op weg te kunnen naar Nederland.
Gelukkig heeft iedereen uiteindelijk een lift weten te vinden, waardoor iedereen Deventer op dezelfde dag weer veilig heeft bereikt.

Voor volgend jaar zal het liftweekend waarschijnlijk gewoon in mei plaatsvinden en niet in februari.
Zelf een liftweekend en/of andere toffe activiteiten meemaken met Pro Deo? www.pro-deo.info/lid-worden

5 april 2018

Reacties zijn gesloten.


open activiteiten

12 Feb open pizzadeeg dinsdag
16 Mei open thema avond
13 Juni open avond