Donderdagmiddag hebben veel leden geholpen namens stichting Present. We gingen naar een centrum waar daklozen kunnen overnachten en eten kunnen krijgen. Meestal krijgen ze een magnetronmaaltijd maar deze keer is er voor hen een verse maaltijd bereid. We begonnen de middag met 7 mensen van Pro Deo. De ene helft ging versieringen kopen om de ruimtes wat op te fleuren en een andere groep ging een maaltijd verzorgen. Later kwamen er meer Pro Deërs ons versterken met koken. We maakten broodjes kipshoarma met salade en natuurlijk ijs als toetje. Het was een hele fijne sfeer. Een deel ging helpen met koken, een ander deel ging met enkele gasten praten en nog meer andere leden ging versieren of van alles een beetje doen. Een van de medewerkers van het opvangcentrum bleek christen te zijn. Hij moedigde ons aan om het kerstverhaal vanuit de christelijke traditie terug te laten komen in de versiering. Een van onze amicae schreef daarom een tekst uit Jesaja op het raam . De bewoners konden het eten waarderen. Al met al was het een meer dan geslaagde activiteit

Na deze avond zijn we doorgegaan naar de thema avond. Tijdens deze avond heeft dominee van Wijk gesproken over het thema: ‘de gouden tijden van ons leven’.
De laatste activiteit van de dag vond plaats in onze sociëteit, De Zevende Hemel, waar leden en reünisten gestreden hebben bij de pubquiz. Ook de vierde dag van de lustrumweek is helemaal geslaagd! Pro Deo leeft!!

23 december 2017

Reacties zijn gesloten.


Opkomende activiteitenPromoties 300x250