11 november 2014. Pro Deo stapt in de auto met een flinke dosis goede moed en enkele sixpackjes AH-pils. De navigatie is ingesteld op het adres van de praeses van Ultrajectum, onze zustervereniging in Utrecht. Na een roerige reis naar de Domstad weten de leden van Pro Deo binnen te dringen in het trappenhuis van het nietsvermoedende flatgebouw waar de praeses woont. Als een eerstejaars aanbelt en de praeses himself opendoet begint de chaos. Pro Deo stuit op een overtal Ultrajectanen dat aan het vergaderen is bij de praeses. Na een dappere worsteling, enkele gescheurde kledingstukken en een overrompeld Ultrajectum lijkt het er op dat Pro Deo onverrichter zaken moet vertrekken. Eenmaal buitengekomen wijst mevrouw de abactis ons er echter op dat in haar binnenzak het senaatsketen van de praeses zit. Vol enthousiasme en met de nodige adrenaline vertrekt Pro Deo naar Deventer. De praeses van Ultrajectum wordt gebeld met de mededeling dat de leden van Ultrajectum vanwege de brasactie worden verwacht in Deventer om een goed feestje te bouwen. Een prima aanbod van Pro Deo, zo lijkt het.

Echter…

Ultrajectum denkt hier anders over. Zij zou best willen komen maar kan zichzelf niet bereid vinden richting Deventer te gaan. Waar dit exact aan ligt is Pro Deo nog steeds onduidelijk maar duidelijk werd wel dat Ultrajectum die avond inderdaad niet meer is langsgekomen.

Pro Deo heeft die avond een prima tijd gehad met elkaar. Maar op een voorstel tot een datum voor een bezoek van Ultrajectum wordt nog altijd gewacht. Niet ons probleem. Wij hebben tot die tijd het senaatsketen van hun praeses. En dat is best prima voor ons. En karig voor hen. Ultrakarig.

17 november 2014

Reacties zijn gesloten.


open activiteiten

13 juni open avond 18:30
20 juni bijbelstudie 18:30
27 juni thema avond 18:30
2 juli inschrijfborrel 20:30